Visitors online: 3
eng | slo

Conceptual, creative and tactical interactions
blank blank blank blank blank blank blank blank

Arzenal - časopis za avtonomijo mišljenja
------------------------------------------------------------------------

Studio Poper je konceptualno, strateško in kreativno podprl lansiranje novega časopisa Arzenal. Kampanja, ki umešča časopis v kulturno sfero slovenskega prostora in ga predstavlja zelo ciljani javnosti, v svojem konceptu kombinira fluidnost in taktičnost spleta s taktilno vizualnostjo fizičnega prostora, velikim platnom in radijem. Koncept celotnega lansiranja je bil tako zasnovan, da je učinkovito izkoristil značilnosti medijskega in komunikacijskega okolja znotraj zelo omejenega finančnega proračuna.

S sloganom »Ni miru«, (ki smo ga že predhodno vpeljali ob obeležju petindvajsete obletnice Zrc- Sazu) in vizualnim nagovorom, ki spaja grafično oblikovanje s slikarstvom ter visoko kulturo z »naredi sam« pank estetiko, je zaobjeta osnovno filozofijo samega Arzenala.

Zasnovali in izdelali smo spletno mesto www.arzenal.si, ki deluje kot komunikacijsko orodje, hkrati pa za Arzenal predstavlja temeljno vsebinsko platformo in vpeljuje kar nekaj novosti:

  • poseben blog agregator vsebin tujih referenčnih blogov, s katerim Arzenalovi bralci dobijo prvič pri slovenskih tiskanih medijih pregled sorodne mednarodne medijske krajine,
  • foto v gibanju,
  • podcaste,
  • aplikacijo za širjenje idej;
Arzenal smo pospremili s spletno kampanjo, kjer smo ga predstavili s posebno animacijo, ki še sedaj kroži po internetu. Prevzeli smo tudi celoten PR. Stavbo, v kateri se je rodil Arzenal, smo oblekli s komunikacijskimi panoji. Oblikovali smo tiskane oglase, bedže, nalepke, plakat, spletno pasico, vabila na otvoritveni dogodek. in zagotovo še kaj.

Oto Luthar, odgovorni urednik Arzenala, pravi: »Časopis Arzenal je pacificirani kolos, v katerem so rušilne, strupene in nasploh škodljive snovi nadomestili artefakti, ki omogočajo in poveličujejo življenje. Po drugi strani naj bi spominjal na zarotniško gnezdo, kjer se namesto vnetljivih, praviloma škodljivih in destruktivnih snovi porajajo ideje, komentarji, koncepti, ki na podoben način, kot so včasih eksplozivi, dandanes na izrazito emancipatoričen in konstruktiven način spodkopavajo samozadostne kanone ter razkrinkavajo idejna šarlatanstva. Je prostor, kjer dobre, pogumne, nekonformistične in zato iskrene ideje in stvaritve najdejo svoj domicil.«

Arzenal lahko kupite skoraj povsod. Le klik stran ga najdete na www.arzenal.si.

------------------------------------------------------------------------


 

News:
--------------------
: URBANI IMAGINARIJ
20. 10. 2011 - Maja gave a lecture on Interventions in public space at the international conference which was part of the project (Re)collecting Mostar (Bosnia and Herzegovina) - Urbani Imaginarij.
more >>
--------------------
: Openwear web platform now online
06. 7. 2011 - For anyone who is interested in the future of clothing production: check out the beta version of our collaborative clothing platform here:
www.openwear.org
more >>
--------------------
: News- what we are up to?
09. 12. 2010 - We have been very busy in the past months and therefore not so active on our own English web site.
But there is a lot to say.
more >>
--------------------

more news >>
 

top /\/\
Copyright © 2007 Poper