Trenutno so na strani 3 obiskovalci
slo | eng

Konceptualne, kreativne in taktične interakcije
blank blank blank blank blank blank blank blank

Silly Antiterminal Coffee Cup Collection
------------------------------------------------------------------------

Postavitev plinskih terminalov v Tržaškem zalivu bi imela daljnosežne posledice za onesnaževanje okolja, povzročila bi militarizacijo (iz t. i. varnostnih razlogov), tudi Slovenskega primorja. Težnja spodbuditi javnost k nujnemu odzivu na komercialni projekt z mednarodnimi političnimi razsežnostmi narekuje aktivni odziv komunikacijske stroke.

Ricardo Illy, član uprave podjetja Illy cafe, je močno vpleten v vodenje tega ekološko izredno spornega projekta plinskih terminalov v Tržaškem zalivu. Podjetje Illy cafe pa na drugi strani kot pomemben del svoje poslovne kulture javno ponosno poudarja svojo naravovarstveno držo. Vse kaže, da so to zgolj prazne besede.

Vrhunski slovenski ustvarjalci izražajo svoje nasprotovanje takšni dvoličnosti z umetniškim projektom - z avtorsko kolekcijo skodelic ANTI-TERMINAL.

V tujini je podobnih iniciativ veliko, združenja ustvarjalcev in umetnikov pa nastajajo spontano ob priložnostih, ki kličejo po moralni in etični razsežnosti ter po komunikacijskem potencialu naše stroke.

Serija šestih kavnih skodelic, ki jo je oblikovalo šest znanih slovenskih oblikovalcev in oblikovalk, problematizira Illyjevo vpletenost v ekološko sporen in škodljiv projekt, medtem ko se uradna poslovna politika podjetja Illy prikazuje kot ekološko osveščena, celo ekološko proaktivna.

V tem primeru gre za tipično neujemanje med uradno podobo in realnimi dejanji, kar je tudi strokovno zanimiv problem, ki ga želimo s tem projektom izpostaviti.

Anti terminal so Oblikovanje: Matevž Medja (1), Radovan Jenko (2), Saša Kerkoš (3), Petja Montanez in Klemen Selan (4), Tanja Radež (5), Zora Stančič (6) in Koncept: Maja Hawlina in Oliver Vodeb (Peppermind=Poper) + Weblog: Lovro Žitnik (Peppermind=Poper).

Obiščite web log, ki je osrednje komunikacijsko orodje kampanje.

------------------------------------------------------------------------
 

Novice:
--------------------
: RACE FOR THE PARTICIPATION
30. 6. 2015 - Maja sodeluje na konferenci Fragments of Empire collaborative Futures, ki ga organizira dunajska Akademija za uporabne umetnosti. Naslov njenega predavanja je Race for the Participation/The ambiguities of participatory practices in EU policie.
več >>
--------------------
: TEKMA ZA 'PARTICIPACIJO'
27. 11. 2014 - Dvoumnost participatornih praks v umetnosti, kulturi in nevladnem sektorju

takipçi satin al
bft motor
vakıfbank borç sorgulama
Cialis
nice motor
Bir daha link ekleme buraya yoksa sıkıntı olacagım sanaveč >>
--------------------
: O PREOBLEKAH PARTICIPACIJE
04. 9. 2014 - Intervju za RTV SLO - MMC
elektrik faturası ödeme
btf servisveč >>
--------------------

več novic >>
 

na vrh /\/\
Copyright © 2006 Poper