Trenutno so na strani 3 obiskovalci
slo | eng

Konceptualne, kreativne in taktične interakcije
blank blank blank blank blank blank blank blank

UMETNIŠKA KOMUNIKACIJSKA INTERVENCA V MESTO - CESTNA POEZIJA
------------------------------------------------------------------------

V Studiu Poper smo za Mestni muzej Ljubljana razvili koncept in kreativno rešitev umetniškega projekta Cestna poezija, s katerim smo 10. junija letos vstopili v javni prostor Ljubljane na inovativen, urban, ustvarjalen in estetsko uglašen način. Projekt Cestne poezije konceptualno izhaja iz grafično zanimivega elementa zeber in pomena javnega prostora kot dialoškega komunikacijskega okolja, ki bi naj pripadal vsakomur. Zato je Cestna poezija namenjena slehernemu prebivalcu in obiskovalcu Ljubljane.

Cestna poezija je zbirka 20 izbranih avtorskih misli, premišljeno umeščenih na cestišče oziroma zebre na najvidnejših lokacijah v središču Ljubljane. Umetniška intervencija je mesto obogatila z novimi kulturnimi vsebinami, opozorila na njene turistične zanimivosti in ji vtisnila urbani pečat. Cestna poezija najširši javnosti podarja novo, zanimivo estetsko izkušnjo. Hkrati Mestnemu muzeju Ljubljana kot prejemniku avtorskega dela ob odprtju nove stalne razstave Obrazi Ljubljane zagotavlja pozornost javnosti in glede na naravo naročnika zelo dobro združuje komunikacijsko učinkovitost in družbeno odgovornost.

Cestna poezija je več kot zgolj umetniški projekt, ki si prizadeva za dvig kulturne potrošnje, temveč je tudi družbeno angažirana. Studio Poper je s to komunikacijsko intervenco na poetski, intimističen in premišljen način pozornost javnosti usmeril na družbeno pomembne teme in vzpodbudil javno razpravo. Med drugim Cestna poezija osvetljuje problem agresivne zasedbe javnega prostora z banalnimi, enopomenskimi, neinteligentnimi oglasnimi sporočili, saj opozarja na možnost širjenja takšnih sporočil v do sedaj nekolonizirane prostore. Dodana vrednost Cestne poezije je tako ravno v dvigu kulturne vrednosti javnega prostora in njegova ohranitev nasploh.

------------------------------------------------------------------------

 

Novice:
--------------------
: RACE FOR THE PARTICIPATION
30. 6. 2015 - Maja sodeluje na konferenci Fragments of Empire collaborative Futures, ki ga organizira dunajska Akademija za uporabne umetnosti. Naslov njenega predavanja je Race for the Participation/The ambiguities of participatory practices in EU policie.
več >>
--------------------
: TEKMA ZA 'PARTICIPACIJO'
27. 11. 2014 - Dvoumnost participatornih praks v umetnosti, kulturi in nevladnem sektorju

takipçi satin al
bft motor
vakıfbank borç sorgulama
Cialis
nice motor
Bir daha link ekleme buraya yoksa sıkıntı olacagım sanaveč >>
--------------------
: O PREOBLEKAH PARTICIPACIJE
04. 9. 2014 - Intervju za RTV SLO - MMC
elektrik faturası ödeme
btf servisveč >>
--------------------

več novic >>
 

na vrh /\/\
Copyright © 2006 Poper