Trenutno sta na strani 2 obiskovalca
slo | eng

Konceptualne, kreativne in taktične interakcije
blank blank blank blank blank blank blank blank

Novice
-----------------------------------------------------------------------------
01. 7. 2008 - Osveščevalne Silly Illy kavne skodelice v Kopru
Poprov Rok je na prireditvi Pozdrav poletju v organizaciji Kluba študentov občine Koper (KŠOK) 27. junija študentom in drugim mimoidočim predstavil kampanjo Antiterminal, ki jo je studio zasnoval ob prvem poskusu izgradnje plinskega terminala v Tržaškem zalivu 2006.

Dve leti kasneje je ekološko in politično sporen projekt spet zelo aktualen. Komisija za ugotavljanje vplivov na okolje italijanskega ministrstvu za okolje je namreč pred nedavnim investitorju, španski družbi Gas Natural, izrekla pozitivno mnenje glede izgradnje kopenskega plinskega terminala v Žavljah, ki naj bi začel delovati že leta 2012.

Poper se je pridružil iniciativi KŠOK in okoljevarstvenikov ter s svojim nastopom na študentski prireditvi javnost informiral o potencialnih negativnih posledicah za okolje. Raziskave kažejo, da bi se v zalivu močno povečal tankerski promet, s tem pa tudi možnost nesreč. Ohlajanje morske vode lahko ima posledice na morski habitat in organizme. Kaj bodo storili slovenski okoljevarstveniki? Kako se bo odzvala slovenska vlada? Kaj lahko stori subverzivna, aktivistična umetnost? so bila nekatera vprašanja, o katerih so razpravljali študenti pod koprskimi arkadami.


<< nazaj

 

Novice:
--------------------
: RACE FOR THE PARTICIPATION
30. 6. 2015 - Maja sodeluje na konferenci Fragments of Empire collaborative Futures, ki ga organizira dunajska Akademija za uporabne umetnosti. Naslov njenega predavanja je Race for the Participation/The ambiguities of participatory practices in EU policie.
več >>
--------------------
: TEKMA ZA 'PARTICIPACIJO'
27. 11. 2014 - Dvoumnost participatornih praks v umetnosti, kulturi in nevladnem sektorju

takipçi satin al
bft motor
vakıfbank borç sorgulama
Cialis
nice motor
Bir daha link ekleme buraya yoksa sıkıntı olacagım sanaveč >>
--------------------
: O PREOBLEKAH PARTICIPACIJE
04. 9. 2014 - Intervju za RTV SLO - MMC
elektrik faturası ödeme
btf servisveč >>
--------------------

več novic >>
 

na vrh /\/\
Copyright © 2006 Poper