Trenutno sta na strani 2 obiskovalca
slo | eng

Konceptualne, kreativne in taktične interakcije
blank blank blank blank blank blank blank blank

Novice
-----------------------------------------------------------------------------
03. 4. 2009 - KRESALOVI SMO IZROČILI PODPISE PODPORE NA STARI YU OSEBNI IZKAZNICI
Po zaključku maratonske in mukotrpne razprave o interpelaciji notranje ministrice Katarine Kresal, 1. aprila, sta v imenu pobude in komunikacijske intervencije www.izbrisan17let.si Poprova Rok in Katarina ministrici predala podpise podpore izbrisanim. Peticija ji je bila simbolično izročena v obliki stare, preluknjane jugoslovanske osebne izkaznice z vsemi podpisi z liste podpisnikov na spletni strani. Hkrati pa ocenjujemo, da je bilo v okviru intervencije njenemu predhodniku, Dragutinu Matetu, po pošti še dodatno poslanih blizu 2 tisoč podpisanih peticijskih kartic.

Poper je kampanjo www.izbrisan17let.si spodbudil in začel pred več kot enim letom, še v času prejšnje vlade, ki je bila rešitvi problema izbrisanih povsem nenaklonjena. Kljub temu, da takrat še nihče ni verjel v rešitev in je bila pripravljenost za sodelovanje pri reševanju te problematike izredno nizka, nam je skupaj s partnerji Amnesty International Slovenije, Mirovnim inštitutom in Mestno občino Ljubljana kampanjo uspelo realizirati. Z velikega panoja na fasadi Hribarjeve hiše v centru Ljubljane so se osebne, avtentične zgodbe izbrisanih nato selile še na avtobusna postajališča, izložbena okna, velike plakate, tiskane medije in spletne pasice. Epicenter javne razprave o izbrisu pa je spletno mesto www.izbrisan17let.si , ki se mu z mnenji, razmišljanji, občutenji in videnji rešitve pridružuje vse več znanih Slovencev.

Ministrica nam je zagotovila, da bo z reševanjem problematike nadaljevala, dokler status izbrisanih ne bo dokončno urejen, skladno z ustavno odločbo. Za to bo potrebna še velika politična in tudi družbena podpora, zato odločeni nadaljujemo kampanjo.


<< nazaj

 

Novice:
--------------------
: RACE FOR THE PARTICIPATION
30. 6. 2015 - Maja sodeluje na konferenci Fragments of Empire collaborative Futures, ki ga organizira dunajska Akademija za uporabne umetnosti. Naslov njenega predavanja je Race for the Participation/The ambiguities of participatory practices in EU policie.
več >>
--------------------
: TEKMA ZA 'PARTICIPACIJO'
27. 11. 2014 - Dvoumnost participatornih praks v umetnosti, kulturi in nevladnem sektorju

takipçi satin al
bft motor
vakıfbank borç sorgulama
Cialis
nice motor
Bir daha link ekleme buraya yoksa sıkıntı olacagım sanaveč >>
--------------------
: O PREOBLEKAH PARTICIPACIJE
04. 9. 2014 - Intervju za RTV SLO - MMC
elektrik faturası ödeme
btf servisveč >>
--------------------

več novic >>
 

na vrh /\/\
Copyright © 2006 Poper