Trenutno sta na strani 2 obiskovalca
slo | eng

Konceptualne, kreativne in taktične interakcije
blank blank blank blank blank blank blank blank

Maja Hawlina
----------------------------------------------- Gibljem se po spolzkem terenu. Izhajam iz oglaševanja, zanimajo pa me teme, ki se nanašajo na žive rane in sok življenja, kot se je nekoč lepo izrazil Andrej Blatnik. Od nesmislov in banalnosti stvari, ki nas dnevno obkrožajo, do problemov marginalcev, manjšin in izginjajočih živih vrst, nevednosti ali prazne vednosti, naraščajoče neenakosti ljudi in vseprisotnega nasilja. Enako močno me zanima drugo lice sveta, v vseh njegovih izbruhih domišljije, lepote, humorja in veselja. S svojim delom skušam pripovedovati o stvareh, ki se mi zdijo osebno in družbeno pomembne, se me dotikajo, me žalijo ali veselijo.

Pa še: Maja Hawlina je psihologinja z diplomo iz angleške književnosti. Leta 1990 je ustanovila oglaševalsko agencijo Avanta, ki je bila od 1995. leta del mreže Lowe Network. Je prejemnica številnih nagrad za kreativno direktorstvo, predvsem na področju socialnega komuniciranja. Bila je član žirij in odborov različnih slovenskih in mednarodnih festivalov: SOF, New York Festival, British Council AD Award, Scream, Golden Hammer, Euro Effie, ipd.. Leta 2002 je aktivno sodelovala z EACA (European Association of Communication Agencies), leta 2004 je v Sloveniji pripeljala nagrado za učinkovito komuniciranje Effie in za to prejela priznanje Oglaševalske osebnosti leta 2003, leto kasneje je bila predsednica Slovenske oglaševalske zbornice, v letih 2005-7 predsednica Effie nagrad v Sloveniji ter predsednica Umetniškega zavoda Bunker. Marca 2006 je soustanovila studio Poper, kjer ustvarja kot konceptualni in kreativni direktor.

Med njenimi deli ji je najbolj pri srcu samoinicirana družbena intervencija Ciganček: če ne boš priden, te bomo dali Slovencem.

Zadnja leta prepleta komuniciranje v javnem prostoru z umetniškimi intervencijami. V sklopu doktorskega študija širi svoje teoretično znanje iz socialne psihologije na področje sociologije vsakdanjega življenja, predvsem jo intrigirajo ideologije, sodobne mitologije, kreativnost in jezik.

Z družino živi v Ljubljani, je mama dveh gimnazijk.

Naložite si Flash!

 

Novice:
--------------------
: RACE FOR THE PARTICIPATION
30. 6. 2015 - Maja sodeluje na konferenci Fragments of Empire collaborative Futures, ki ga organizira dunajska Akademija za uporabne umetnosti. Naslov njenega predavanja je Race for the Participation/The ambiguities of participatory practices in EU policie.
več >>
--------------------
: TEKMA ZA 'PARTICIPACIJO'
27. 11. 2014 - Dvoumnost participatornih praks v umetnosti, kulturi in nevladnem sektorju

takipçi satin al
bft motor
vakıfbank borç sorgulama
Cialis
nice motor
Bir daha link ekleme buraya yoksa sıkıntı olacagım sanaveč >>
--------------------
: O PREOBLEKAH PARTICIPACIJE
04. 9. 2014 - Intervju za RTV SLO - MMC
elektrik faturası ödeme
btf servisveč >>
--------------------

več novic >>
 

na vrh /\/\
Copyright © 2006 Poper